פרופ’ ליאור שפירא הינו מנהל המחלקה לפריודונטיה בפקולטה לרפואת שיניים של הדסה והאוניברסיטה העברית בירושלים, ראש “הקתדרה למחקר קליני פריודונטאלי על שם בטי ודי. וולטר כהן”, ופרופסור מן המניין בפריודונטיה. כמו כן משמש כסגן-הדיקן לענייני הוראה. בפקולטה, וסגן יו”ר ועדת המחקר של הפדרציה האירופאית לפריודונטיה. פרופ’ שפירא פרסם מעל ל- 100 מאמרים מדעיים ומכהן במערכות של העיתונים Journal of Clinical Periodontology ו- Journal of Periodontology. כמו כן פרופ’ שפירא היה נשיא האיגוד הישראלי לפריודונטיה בשנת 2002.
השפעת עבודותיו של פרופ’ שפירא זכתה להכרה בינלאומית על ידי מספר פרסים יוקרתיים: פרס “טבע” (1996), פרס Rizzo 1999, פרס Sunstar 2003 , ו – “Distinguish Scientist Award in Periodontal Research” של ה- IADR בשנת 2009.
כאשר כל העולם הטכנולוגי צועד לכוון דיגיטלי, גם המקצועות הכירורגיים ברפואה וברפואת שיניים מתקדמים באותו כוון. הנחיית מיקום שתלים על ידי תכנון ממוחשב איננה חדשה, אבל הטכנולוגיה משתפרת ומתקדמת ויכולה לסייע לרופא ברמות הדיוק והביטחון בביצוע, ולמטופל בכירורגיה פולשנית מינימלית. היום, הטכנולוגיה הדיגיטאלית יכולה לסייע לנו לא רק במיקום שתלים, אלא גם בפרוצדורות של רגנרציית עצם. ההרצאה תתרכז בטכנולוגיות הדיגיטאליות העומדות כיום לרשות הרופא בביצוע פרוצדורות כירורגיות.