פרופ’ עמי שמידט

פרופסור עמי שמידט הוא פרופסור חבר קליני בביה”ס לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה, במחלקה לשיקום הפה בעין כרם, ירושלים.

סיים את לימודי רפואת השיניים לתואר D.M.D., בביה”ס זה, ובעל תוארM.Sc. בהצטיינות במיקרוביולוגיה אוראלית, מהאוניברסיטה העברית. התמחה במרכז ללימודי התמחות בשיקום הפה של ביה”ס לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה בעין כרם, בירושלים וכיום משמש כמנהל מרכז זה.

פרופסור שמידט עוסק במחקר קליני בתחום שיקום הפה והשפעת חומרי הלבנה על חומר השן. בעבר כיהן כעורך העיתון “נקודת מגע” וכיו”ר האיגוד הישראלי לשיקום הפה והוא “חבר כבוד” של איגוד זה. משמש כסוקר של מספר עיתונים בינלאומיים, כחבר בוועד המנהל של הקולג’ העולמי לשיקום הפה ICP. הוא פרסם מאמרים רבים בעיתונות הבינלאומית הדנטלית, מרצה בארץ ובחו”ל בתחום מומחיותו ומשמש כיועץ בתחום שיקום הפה בארץ ובעולם.

לתקציר ההרצאה לחץ כאן:

יום חמישי 02.02 | 11:50

שתלים משמשים כמסד תומך בתחום שיקום הפה והביאו לשינוי משמעותי באיסטרטגיות טיפוליות ובתכניות טיפול. החלפת שן חסרה או שן חסרת אופק טיפולי בשן נתמכת שתל נחשבת היום כטיפול קונבנציונאלי ולעיתים כאפשרות ראשונה לטיפול במקרים רבים.

מגבלות אנטומיות וחוסר ברכס העצם הקיימת, קרבת עצב מנדיבולרי, שורשים בהטיה או שיניים כלואות דורשים גישות טיפוליות תחליפיות או הכנות מקדימות.

ניבים קבועים כלואים בלסת עליונה משפיעים על האזור הפרה מקסילרי ומונעים התפתחות תקינה וסידור שיניים קדמיות. אי בקיעת הניבים משפיע על המראה, אם עקב נוכחות ניבים נשירים בעלי כותרת קלינית קטנה ובצבע לא משתלב או לעיתים עקב אי קיומם, מה שגורר בעקבותיו סידור שיניים לקוי ולא רציף.

יוצג מקרה של בחורה עם שני ניבים כלואים עליונים ושני ניבים נשירים נוכחים בפה. כיון שאורתודונטיה להבקעת השיניים נשללה ולמקם שתלים לא התאפשר בתנאים הקיימים בקבלתה, הוחלט לבחור בדרך אשר בעזרתה מוקמו שתלים דרך הניבים הכלואים בשני שלבים )שלב ראשון הכנת האתר ושלב שני מיקום שתלים( בעזרת תכנת מחשב לפענוח והכנת סדים מודפסים למיקום שתלים.