פרופ’ יעל חורי-חדד

פרופ’ יעל חורי-חדד, DMD, ,PhD מכהנת כמ”מ מנהל המחלקה לשיקום הפה בפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. סיימה את לימודיה בשנת 1994 בפקולטה לרפואת שיניים בירושלים. בין השנים 1995-2002 השתתפה וסיימה בהצטיינות תוכנית ייחודית המשלבת התמחות בשיקום הפה ולימודים לתואר PhD בנושא הפתוגנזה של מחלת חניכיים. מאז ועד היום היא במשרה אקדמית מלאה במחלקה לשיקום הפה בירושלים. משנת 2011 מכהנת כיו”ר המרכז המזרח תיכוני לחינוך דנטלי ע”ש וולטר כהן, והשנה היא מכהנת כנשיאה יוצאת של האיגוד הישראלי למחקר דנטלי. פרופ’ חורי-חדד פרסמה מעל 50 עבודות מחקר, והציגה עשרות עבודות מחקר והרצאות בארץ ובעולם שעל חלקם זכתה בפרסים בינלאומיים. עבודותיה עוסקות בנושאים הקשורים למנגנוני הדלקת של מחלות חניכיים והבנת הרקע הגנטי והמיקרוביאלי של המחלה והקשר שלהם למחלות סיסטמיות.

לתקציר ההרצאה לחץ כאן:

יום חמישי 02.02 | 16:40

חקר המיקרוביום והשפעתו על בריאותנו מהווה לאחרונה אחד הנושאים הנחקרים ביותר בחקר המחלות הכרוניות המולטיפקטוריאליות. חלל הפה הינו נישת גידול למאות זני חיידקים המרכיבים את המיקרוביום האוראלי שהינו חלק מהמיקרוביום הכללי בגופינו . יחסי הגומלין בין חיידקים אלו לבין עצמם ובינם לבין מערכת החיסון הם שקובעים את מצב הבריאות או הפתולוגיה של חלל הפה. יחסי גומלין אלו משפיעים על התפתחות זיהומים כרוניים בחלל הפה המתבטאים קלינית כמחלות חניכיים ודלקות סביב שתלים  או כמחלת העששת שיכולה להתקדם לזיהום בשורש. מחקרים אחרונים גילו שסטייה משיווי המשקל החיידקי – DYSBIOSIS, וזיהומים כרוניים המתפתחים עקב כך, הם בעלי השפעה קריטית על התפקוד הכללי של כל מערכות הגוף החל במערכת הקרדיווסקולרית, מטבולית, מאזן השומן ומחלות נוירולוגיות שונות.

הבנה בסיסית של מאזן הכוחות בין המיקרוביום ושאר התאים בגוף יתרום להבנת מנגנוני המחלות המקומיות והסיסטמיות ומציאת פתרונות חדשים למניעה וטיפול במחלות אלו.